Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!
Pozitif Seyir



 
AnasayfaİletişimTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Porsiyon Ölçümlemenin Önemi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hsn25
™Pozitif Seyir™
™Pozitif Seyir™



Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok

Kayıt tarihi : 11/08/10

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 460

<b>Nerden</b> Nerden : istanbul

<b>Yaş</b> Yaş : 25

Cinsiyet : Erkek
Ruh Halim : Komik

Tuttuğu Takım : FenerBahçeli


MesajKonu: Porsiyon Ölçümlemenin Önemi   C.tesi Ağus. 14, 2010 11:28 am

Yediğiniz her besin türü için porsiyon ölçüsü ile yeme sıklığına dikkat ederseniz;
hem günlük kalori miktarınızı ölçümleyebilir hem de istediğiniz şeyleri yiyebilirsiniz.



Diyetisyen Serkan Tutar porsiyon ölçümleme ile ilgili bilgiler veriyor.

Evdeyken küçük tabak ilkesi:

Sofralarınızda kullanacağınız tabakların çapı küçüldükçe, tüketmiş olduğunuz besinin miktarı da
azalacaktır. Başarılı kilo yönetimi için yemeklerinizi salata veya tatlı tabaklarına alın ve tencereleri
mutfakta bırakın. Böylece bir öğünde aldığınız kaloriyi yarı yarıya azaltmış olursunuz.
Sonuçta günlük kalori sınırınızı aşmazsınız.

Ev dışında yemek seçimi:

Çoğunlukla dışarıda yemek seçimi yapmakta zorlanırız ve genellikle yanlış tercihler yaparız.
Oysa dışarıda da başarılı beslenmek zor değildir
En önemli prensip, tabağınızın yüzde 50�sini salata ve sebze yemeği; yüzde 25�ini ekmek, pilav ve
makarna gibi tahıl ürünleri; yüzde 25�ini ise ızgara, haşlama veya fırında pişmiş yağsız et ürünleri ile
dolu olmasını sağlamaktır.
Böylece hafif yemekler ile beslenmiş olursunuz.

Sağlıklı porsiyon eşitlikleri:

1 Porsiyon Et = 30 gram

Pirzola / 1 Küçük boyBiftek / 1 Küçük boyTavuk Göğüs (Beyaz et / derisiz) / 2 Yumurta
büyüklüğündeTavuk But (Siyah et / derisiz) / 1 Yumurta büyüklüğündeAlabalık / 1 Yumurta
büyüklüğündeLevrek 2 Yumurta büyüklüğündeKarides / 5 AdetBeyaz Peynir / 1 Dilim

1 Porsiyon Süt = 200 ml

Süt (Tam yağlı) / 1 Su bardağıSüt (Yarım yağlı) / 1+ ¼ Su bardağıYoğurt (Tam yağlı) / 1 Su
bardağıYoğurt (Yarım yağlı) /1+ ¼ Su bardağı

1 Porsiyon Tahıl Ürünü = 25 gram

Ekmek (Buğday, çavdar, mısır) / 1 İnce dilimHamburger Ekmeği / ½ AdetPirinç Pilavı (Yağlı) / 2 Yemek
kaşığı dolusu / 45-50 gramHaşlanmış Pirinç (Pişmiş) / 3 Yemek kaşığı dolusu / 50 gramBulgur Pilavı
(Yağlı) / 2 Yemek kaşığı dolusu / 45-50 gramHaşlanmış Bulgur (Yağsız) / 3 Yemek kaşığı dolusu / 50
gramHaşlanmış Makarna (Yağsız) / 3 Yemek kaşığı dolusu / 50 gramGaleta (Sade büyük) / 1
AdetSimit (Sokak simidi) / ¼ AdetKestane / 2-3 Orta boy

Porsiyon Meyve

Elma / 1 Küçük boy / 120 gramArmut / ½ Orta boy / 120 gramPortakal / 1 Orta boy / 120
gramMandalina / 2 Orta boy / 120 gramGreyfurt / ½ Büyük boy / 150 gramTurunç 1 Orta boy / 120
gramMuz (İthal) ½ Orta boy çikita 60 gramMuz (Yerli) 1 Küçük boy (Anamur) 60 gramKivi 1 Orta
boy 120 gramAnanas (Taze) 3 Halka 120 gramAnanas (Konserve) 2 Halka 80 gramAyva ¼ Orta
boy 100 gramNar ½ Orta boy 100 gramÜzüm 15 İri tane 100 gramYenidünya (Malta eriği) 6 Adet
100 gramKayısı (Taze) 3-4 Adet 120 gramTaze incir 1 Adet 100 gramKiraz 12 Adet küçük � 8 adet iri
90 gramVişne 16 Adet 100 gramKırmızı erik 6 Adet 120 gramYeşil erik 12 Adet küçük � 8 adet iri
120 gramDut ½ Su bardağı (15 adet) 70 gramBöğürtlen ¼ Su bardağı (20 adet) 100 gramÇilek 8
Adet iri 150 gram
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Porsiyon Ölçümlemenin Önemi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ******'ün Hayatında 19 Sayısının Önemi
» İSLAMDA EVLİLİĞİN ÖNEMİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Adım Adım Sağlık :: Diyet - Sağlıklı Beslenme-
Buraya geçin: