Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!
Pozitif Seyir



 
AnasayfaİletişimTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Mide kanseri-Tuz

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hsn25
™Pozitif Seyir™
™Pozitif Seyir™



Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok

Kayıt tarihi : 11/08/10

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 460

<b>Nerden</b> Nerden : istanbul

<b>Yaş</b> Yaş : 25

Cinsiyet : Erkek
Ruh Halim : Komik

Tuttuğu Takım : FenerBahçeli


MesajKonu: Mide kanseri-Tuz   Cuma Ağus. 13, 2010 2:30 pm




"Fazla tuz mide kanserine yol açabilir"


Sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemenin, yemekleri çok sıcak
ve hızlı yemenin mide kanseri riskini artırdığı belirlendi.


Tıbbi Onkoloji Derneği İkinci Başkanı Şuayip Yalçın'ın Antalya Belek'te
düzenlenen 3. Tıbbi Onkoloji Kongresi'nde sunduğu araştırma, mide
kanseri ve beslenme alışkanlıklarıyla ilgili ilginç sonuçlar ortaya
koydu.


Mide kanseri tanısı konmuş yetişkin bireylerin yaşam tarzı ve beslenme
alışkanlıklarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan araştırma
kapsamında, mide kanseri tanısı konulmuş 106 kişiden oluşan çalışma
grubu ve aynı sayıda kontrol grubuyla görüşüldü.


Hastaların yüzde 55.7'sinin tanı konulmadan önce mide hastası olduğu saptandı.


Bu kişilerin yarısında yüzde 50.9'unda gastrit, yüzde 44.1'inde de ülser
olduğu belirlendi. Araştırmada, çok hızlı yemenin mide kanseri riskini
5,4 kat, yemekleri çok sıcak yemenin 3,3 kat artırdığı, yemeklerin tuzlu
yenilmesinin, tuzsuz yenilmesine oranla mide kanseri riskini anlamlı
derecede yükselttiği ve sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz
eklemenin de mide kanseri riskini 4,2 kat artırdığı ortaya çıktı.


Mide kanseri riskini neler azaltıyor


Araştırma sonuçlarına göre, gün aşırı tuzlu ayran tüketenler,
tüketmeyenlere oranla 1,8 kat daha fazla risk altında. Tuzlu tereyağını
sık kullananlar, sık tüketmeyenlere oranla 1,5 kat, gün aşırı tuzlu
çekirdek tüketenler de 1,3 kat daha çok risk taşıyor.


DikkatYeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağı sık tüketmek mide
kanseri riskini azaltıyor. Her gün tüm öğünlerde turşu tüketmek ise mide
kanseri riskini 7 kat artırıyor. Her öğün şeker tüketenler,
tüketmeyenlere göre 3 kat, haftada 1-2 kez hamur tatlılarını tercih
edenler, etmeyenlere göre 7,5 kat daha fazla risk taşırken, kolalı
içecekler 3,4 kat, gazlı içecekler 6 kat mide kanseri riskini artırıyor.


Sık kırmızı et tüketmek de mide kanseri riskini artırıcı besin olarak
belirlenirken, işlenmiş bir et ürünü olan sucuğu haftada 1-2 kez
tüketmenin de hastalık riskini 3 kat yükseltiyor.


Öte yandan, yeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağı sık tüketmek ise
mide kanseri riskini azaltıyor. Araştırma sonucunda, turşu, salamura
yiyecekler ve hazır çorba gibi çok miktarda tuz içeren yiyeceklerden
uzak durmak, peyniri tuzsuz tercih etmek, şeker ve şekerli yiyecekleri
mümkün olduğunca az tüketmek de mide kanseri riskini azaltmanın en
pratik yolu olarak gösteriliyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Mide kanseri-Tuz
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Adım Adım Sağlık :: Sağlık Bölümü-
Buraya geçin: