Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!
Pozitif Seyir



 
AnasayfaİletişimTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

  Sağlikli Bir Yaşam Için Sebze Yiyelim...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CooL_LiFe
™Pozitif Seyir™
™Pozitif Seyir™



Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok

Kayıt tarihi : 07/08/10

<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 269

<b>Nerden</b> Nerden : istanbul

<b>Yaş</b> Yaş : 24

Cinsiyet : Erkek
Ruh Halim : Tehlikeli

Tuttuğu Takım : Galatasaraylı


MesajKonu: Sağlikli Bir Yaşam Için Sebze Yiyelim...   Paz Ağus. 08, 2010 8:39 am

asma
Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir.
Sarılığı keser. İshali durdurur.

bakla
İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek
iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı
olur.

bamya
Meyvesi beş bölmeli,tohumları yuvarlak ve yeşilimtrak gri renkte bir
sebze. Faydalı bir sebzedir. Yaş veya kuru olarak sarf edilir.
Konserveleri de yapılır. Meyveleri müsilajlıdır. Kabızlık tedavisi ve
barsakların düzenli çalışması için faydalıdır.

bezelye
Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein,
lif ve folik asit içerir. Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye
edilir.

brokoli
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok
miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve
demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli
tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp
dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs
kanserini önler. Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı
etkili. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole'
adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen
bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de,
spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış
olması) önlemesi.

buğday
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış
kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü
yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb.
bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday
tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum,
demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf
ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini
önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz
daha zordur.

candida
Bir mantar çeşidi.

domates
Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı
bir sebze. C ve E vitaminleri içerir. Domates zengin bir potasyum
kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur. Yüksek kan basıncını
düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp
hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili. 'Beta karotin'e yakın
olan likopen içeriyor. Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan
maddeler arasında yer alıyor. Araştırmalar domatesin prostat kanseri
riskini azalttığını gösterdi. Haftada en az iki kez domates yiyen
erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az

havuç
Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre
kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında
azaltıyor. Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10
oranında azalttığı görülmüştür. Her gün yenen bir havuç da akciğer
kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri
yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini
kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı
giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir,
idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir.
Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve
bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Beta karotin (kansere neden olan
serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor)
içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin
kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi.

ıspanak
Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz
hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili
bir sebze. Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili.
Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı
etkili. Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86 oranında yaşın
ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir
sorunlarının olmayacağını gösteriyor. Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan
göz hastalıklarına karşı da etkili. Bir porsiyon ıspanak, günlük demir
ihtiyacımızın onda birini karşılıyor.

kabak
Tohumları (çekirdekleri) tenya ve kurt düşürücü olarak bilhassa
çocuklarda kullanılmaktadır. Tohumlar diş kabuklarından ayrılarak
dövülür, şekerle karıştırılarak verilebilir. Ortalama doz çocuklarda 40
gr büyüklerde takriben 100 gr’dir. Kabak çok besleyici özelliktedir C ve
B1 vitamini ihtiva eder. Pişirilen etli kısmı yiyecekten başka çıban ve
şiş yerlere lapa olarak da tatbik edilir.

karnabahar
Zihin yorgunluğunu giderir. Afrodizyak özelliği vardır. Sinirleri
kuvvetlendirir. İdrar söktürür. Dalak hastalıklarına iyi gelir. Şeker
hastalarına faydalı olduğu bilinir.

kereviz
Kerevizde B vitamini, demir ve kireç vardır. Kereviz unutkanlığı ve
sinir yorgunluğunu giderir, idrar söker, böbrek taş ve kumlarının
düşürülmesine yardım eder, kan ve süt yapar, karaciğeri temizler. Şeker,
yüksek tansiyon ve romatizma da da faydalıdır.

lahana
Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol
miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim
kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını
sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi
hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır. Bağırsak kanserine karşı
etkili. Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir
madde (isotiocyanates) içeriyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre,
haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte
iki oranında azalıyor.

mantar
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle Çinliler'in ilaç niyetine
yedikleri bu sebze, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık
sistemini güçlendiriyor.

marul
Kemik erimesine karşı etkili. Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu
sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara. 100 gramında, küçük
bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip. Bu
miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor.

maydanoz
Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadığı dert yok
gibi.. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri
deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını
düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor. Bir demir deposudur.
Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini
vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu
karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor ,
kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
Yatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı
sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar.
Görme gücünü artıyor, kaynatılıp içiildiğinde ve cilde bu suyla pansuman
yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydanozun suyu
gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve
yanmayı geçiriyor. Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların
uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor..

mısır
Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içeriyor. Mısırın içeriğindeki yüksek
karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir. İçinde protein, kalsiyum,
demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
nohut
Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.

patates
Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı
önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein
içerir. Halsizliğe karşı etkili. Vücuda enerji veren madde olan
karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin
açısından en zengini. 100 gram patateste 80 kalori, 2 gram protein, 17
mg karbonhidrat, 7 mg kalsiyum, 53 mg fosfor, 20 mg C vitamini var.
Yılın hiçbir zamanı bulmakta da güçlük çekmezsiniz. Her zaman söylenir,
bir kez daha söylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin büyük kısmı
kabuğunda olduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir.
Yine kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25’ini
kaybediyor. Bu nedenle patatesi fırında kabuğuyla veya buharda ya da az
suda pişirmek gerek.
patlıcan
Kansızlığı giderir. Karaciger ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.
Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanmaları ve ağrılarını keser.
Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntılarını giderir. Cilt hastalıkları,
şeker, mide, barsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlar
yememelidir.

pırasa
İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Basur
memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine
yardımcı olur.

salatalık
Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler.
Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta
biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Kalp hastalıkları ve
enfeksiyonlara karşı etkili. Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun
enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolestrolü de
düşürüyor.

soğan ve sarımsak
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide
kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma
riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin
zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor.
Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak
bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor. Kalbe ve alerjik hastalıklara
karşı etkili. Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor
ve alerjik reaksiyonları engelliyor. Newcastle'da yapılan araştırmalar,
düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin
azaldığını gösteriyor.

soya
Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde
östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini
sulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece
yararlıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun
aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok
arttırır.

turp
Böbreklerdeki mikropları öldürür. Kum ve taşların dökülmesine yardımcı
olur. Karaciğer şişliğini indirir. Sarılıkta faydalıdır. Safra
taşlarının düşürülmesine yardımcıdır. Romatizma, siyatik astım ve
bronşite faydalıdır.

yulaf
Çocukların hazım güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunlukları
giderir. Kandaki şeker miktarını azaltır

zeytin
Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını
keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu
düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının
düşürülmesine yardımcı olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://pozitifseyir.hareketforum.com
 
Sağlikli Bir Yaşam Için Sebze Yiyelim...
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Adım Adım Sağlık :: Diyet - Sağlıklı Beslenme-
Buraya geçin: